Tumisan Kapis dan Sayur Segar
18Min
Mudah
100 g
Brokoli
100 g
Kobis Bunga
100 g
Lobak Merah
2 sudu kecil
Minyak Jagung
3 ulas
Bawang Putih
8 keping
Cendawan Shiitake kering
8
Kekapis
2 sudu kecil
Stok Ayam Pekat MAGGI®
50 g
Umbi Bunga Lili
2 sudu kecil
Buah Wolfberry
2 sudu kecil
Sos Tiram MAGGI®
0.25 sudu kecil
Kicap Pekat
1 sudu kecil
Tepung Jagung
.
Nilai pemakanan
Tenaga
101.24 kcal
Karbohidrat
13.24 g
Protein
8.3 g
Lemak
2.05 g
Maklumat setiap hidangan
Langkah Penyediaan
18 Minit
Langkah 1
5 Min
Potongkan brokoli, kobis bunga dan lobak merah dalam bentuk berbunga kecil.
Langkah 2
5 Min
Celur dan susunkan sayur-sayuran dalam pinggan.
Langkah 3
3 Min
Panaskan kuali. Tumiskan minyak jagung, bawang putih, cendawan shiitake, kapis, Stok Ayam Pekat MAGGI®, umbi bunga lili dan buah wolfberry selama 3 minit atas api sederhana.
Langkah 4
1 Min
Senduk keluar sayur yang telah digoreng dan letakkan bersama sayur yang telah dicelur.
Langkah 5
2 Min
Gaulkan Sos Tiram MAGGI®, kicap pekat, tepung jagung dan 150ml air dalam mangkuk, masukkan dalam kuali dan renehkan selama 2 minit.
Langkah 6
1 Min
Bila sos dah siap, tuangkan atas sayur-sayuran tadi.
Langkah 7
1 Min
Lebih sedap jika disajikan dengan nasi panas dan daging goreng.
Komen 0