Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tumisan Kapis dan Sayur Segar

0
18Min
Mudah

Bahan-bahan

-
6 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

100 g
Brokoli
100 g
Kobis Bunga
100 g
Lobak Merah
2 sudu kecil
Minyak Jagung
3 ulas
Bawang Putih
8 keping
Cendawan Shiitake kering
8 
Kekapis
2 sudu kecil
Stok Ayam Pekat MAGGI®
50 g
Umbi Bunga Lili
2 sudu kecil
Buah Wolfberry
2 sudu kecil
Sos Tiram MAGGI®
0.25 sudu kecil
Kicap Pekat
1 sudu kecil
Tepung Jagung

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
101.24 kcal
Karbohidrat
13.24 g
Protein
8.3 g
Lemak
2.05 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

18 Minit
Langkah 1
5 Min
Potongkan brokoli, kobis bunga dan lobak merah dalam bentuk berbunga kecil.
Langkah 2
5 Min
Celur dan susunkan sayur-sayuran dalam pinggan.
Langkah 3
3 Min
Panaskan kuali. Tumiskan minyak jagung, bawang putih, cendawan shiitake, kapis, Stok Ayam Pekat MAGGI®, umbi bunga lili dan buah wolfberry selama 3 minit atas api sederhana.
Langkah 4
1 Min
Senduk keluar sayur yang telah digoreng dan letakkan bersama sayur yang telah dicelur.
Langkah 5
2 Min
Gaulkan Sos Tiram MAGGI®, kicap pekat, tepung jagung dan 150ml air dalam mangkuk, masukkan dalam kuali dan renehkan selama 2 minit.
Langkah 6
1 Min
Bila sos dah siap, tuangkan atas sayur-sayuran tadi.
Langkah 7
1 Min
Lebih sedap jika disajikan dengan nasi panas dan daging goreng.
Tumisan Kapis dan Sayur Segar

Langkah 1 daripada 7

: Brokoli, Kobis Bunga, Lobak Merah

Potongkan brokoli, kobis bunga dan lobak merah dalam bentuk berbunga kecil.

Tumisan Kapis dan Sayur Segar

Langkah 2 daripada 7

: Brokoli, Kobis Bunga, Lobak Merah

Celur dan susunkan sayur-sayuran dalam pinggan.

Tumisan Kapis dan Sayur Segar

Langkah 3 daripada 7

: Minyak Jagung, Bawang Putih, Cendawan Shiitake kering, Kekapis, Stok Ayam Pekat MAGGI®, Umbi Bunga Lili, Buah Wolfberry

Panaskan kuali. Tumiskan minyak jagung, bawang putih, cendawan shiitake, kapis, Stok Ayam Pekat MAGGI®, umbi bunga lili dan buah wolfberry selama 3 minit atas api sederhana.

Tumisan Kapis dan Sayur Segar

Langkah 4 daripada 7

Senduk keluar sayur yang telah digoreng dan letakkan bersama sayur yang telah dicelur.

Tumisan Kapis dan Sayur Segar

Langkah 5 daripada 7

: Sos Tiram MAGGI®, Kicap Pekat, Tepung Jagung

Gaulkan Sos Tiram MAGGI®, kicap pekat, tepung jagung dan 150ml air dalam mangkuk, masukkan dalam kuali dan renehkan selama 2 minit.

Tumisan Kapis dan Sayur Segar

Langkah 6 daripada 7

Bila sos dah siap, tuangkan atas sayur-sayuran tadi.

Tumisan Kapis dan Sayur Segar

Langkah 7 daripada 7

Lebih sedap jika disajikan dengan nasi panas dan daging goreng.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna