Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tilapia Pansuh Chef Muluk

0
30Min
Mudah
Kelainan rasa tilapia diadun ramuan herba membangkit selera famili!

Bahan-bahan

-
6 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

500 g
Ikan Tilapia
30 g
Halia
20 g
Bawang Putih
50 g
Bawang Merah
3 cm
Lengkuas
2 batang
Serai
1 
Bunga Kantan
100 g
Daun Kesum
10 g
MAGGI® CukupRasa™
10 
Cili Padi
200 g
Daun Ubi Kayu

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
122.06 kcal
Karbohidrat
6.36 g
Protein
20.13 g
Lemak
1.97 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

30 Minit
Langkah 1
5 Min
Gaulkan ikan bersama halia, bawang putih, bawang merah, lengkuas, serai, bunga kantan, daun kesum, MAGGI® CukupRasa™, cili padi dan separuh daun ubi kayu.
Langkah 2
5 Min
Masukkan semua bahan ke dalam periuk yang berpenutup, susun baki daun ubi di atas.
Langkah 3
5 Min
Masakkan dengan api sederhana sehingga wap timbul dari celah tudung.
Langkah 4
5 Min
Kecilkan api dan reneh selama 5 minit.
Langkah 5
10 Min
Padamkan api dan biarkan selama 10 minit sebelum dihidang.
Tilapia Pansuh Chef Muluk

Langkah 1 daripada 5

: Ikan Tilapia, Halia, Bawang Putih, Bawang Merah, Lengkuas, Serai, Bunga Kantan, Daun Kesum, MAGGI® CukupRasa™, Cili Padi, Daun Ubi Kayu

Gaulkan ikan bersama halia, bawang putih, bawang merah, lengkuas, serai, bunga kantan, daun kesum, MAGGI® CukupRasa™, cili padi dan separuh daun ubi kayu.

Tilapia Pansuh Chef Muluk

Langkah 2 daripada 5

: Daun Ubi Kayu

Masukkan semua bahan ke dalam periuk yang berpenutup, susun baki daun ubi di atas.

Tilapia Pansuh Chef Muluk

Langkah 3 daripada 5

Masakkan dengan api sederhana sehingga wap timbul dari celah tudung.

Tilapia Pansuh Chef Muluk

Langkah 4 daripada 5

Kecilkan api dan reneh selama 5 minit.

Tilapia Pansuh Chef Muluk

Langkah 5 daripada 5

Padamkan api dan biarkan selama 10 minit sebelum dihidang.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna