Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sup Istimewa Ayam Kampung dan Pear Manis

0
155Min
Mudah
Kandungan Pear dalam sup yang menyejukkan badan dan kaya dengan serat ini sememangnya menu terbaik untuk dihidangkan buat keluarga anda!

Bahan-bahan

-
12 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 12 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

5  L
Air
4 
Buah Pear Kuning China
20  g
Badam Cina
10 
Kurma Merah
1  kg
Ayam Kampung
3  kiub
Kiub Pati Ayam MAGGI®
1  tin
Abalone
6  keping
Fish maw (kering)

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
262.03 kcal
Protein
29.02 g
Karbohidrat
9.14 g
Lemak
11.99 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

155 Minit
Langkah 1
30 Min
Di dalam periuk sup, masukkan air dan seekor ayam. Biarkan ia mendidih sebelum memperlahankan api supaya ia merenih.
Langkah 2
120 Min
Kemudian, masukkan air dan kacau bersama buah pear, kurma merah, kiub ayam dan fish maw. Tutup periuk dan biar ia merenih selama 2 jam.
Langkah 3
5 Min
Tambahkan garam secukupnya dan abalone sebelum tutup api. Hiaskan dengan taburan daun bawang dan nikmati sup sementara masih panas. (kepah (pacific clams), asparagus laut dan bamboo fungus juga boleh ditambah sekali)
Sup Istimewa Ayam Kampung dan Pear Manis

Langkah 1 daripada 3

: Air, Ayam Kampung

Di dalam periuk sup, masukkan air dan seekor ayam. Biarkan ia mendidih sebelum memperlahankan api supaya ia merenih.

Sup Istimewa Ayam Kampung dan Pear Manis

Langkah 2 daripada 3

: Buah Pear Kuning China, Badam Cina, Kurma Merah, Fish maw (kering), Kiub Pati Ayam MAGGI®

Kemudian, masukkan air dan kacau bersama buah pear, kurma merah, kiub ayam dan fish maw. Tutup periuk dan biar ia merenih selama 2 jam.

Sup Istimewa Ayam Kampung dan Pear Manis

Langkah 3 daripada 3

: Abalone

Tambahkan garam secukupnya dan abalone sebelum tutup api. Hiaskan dengan taburan daun bawang dan nikmati sup sementara masih panas. (kepah (pacific clams), asparagus laut dan bamboo fungus juga boleh ditambah sekali)

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna