Empuk-empuk terung, enak-enak sambal. Sekali rasa memang tak menyesal!
Bahan-bahan
6
hidangan
Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
Panaskan 1 sudu kecil minyak dan panggang terung sehingga bertukar warna dan empuk.
Langkah 2
5 Min
Panaskan minyak dan tumis bahan kisar sehingga pecah minyak.
Langkah 3
10 Min
Masak sehingga sambal berubah ke warna lebih gelap daripada pes asal.
Langkah 4
5 Min
Selepas sambal mengering, tuang air asam jawa dan biar ia merenih. Tabur MAGGI CukupRasa dan gula.
Langkah 1
daripada
4
:
Minyak Masak, Terung
Panaskan 1 sudu kecil minyak dan panggang terung sehingga bertukar warna dan empuk.
Langkah 2
daripada
4
:
Bawang Merah, Minyak Masak, Cili Kering, Air, Bawang Putih
Panaskan minyak dan tumis bahan kisar sehingga pecah minyak.
Langkah 3
daripada
4
Masak sehingga sambal berubah ke warna lebih gelap daripada pes asal.
Langkah 4
daripada
4
:
Gula, MAGGI® CukupRasa™
Selepas sambal mengering, tuang air asam jawa dan biar ia merenih. Tabur MAGGI CukupRasa dan gula.
Resipi dalam PDF
Share with friends
Aktifkan video
Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini
Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!
Anda sudah menilai resipi / produk ini
Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.
Komen 0