Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Resipi Mee Sizzling Berasap dan Sedap

0
35Min
Sederhana
Mi dalam kuah pekat enak...yang berasap!

Bahan-bahan

-
4 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 4 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

3  sudu besar
Minyak Jagung
3  ulas
Bawang Putih
2  cm
Halia
10  g
Cili Kering
350  g
Dada Ayam LABEL UJIAN
2  sudu besar
Stok Ayam Pekat MAGGI®
6 
Cendawan Shiitake kering
1.5  L
Air
5  sudu besar
Sos Tiram MAGGI®
1  sudu besar
Kicap Pekat
1  sudu besar
Minyak Bijan
0.25  cawan
Tepung Jagung
0.25  cawan
Air
4 
Yee Mee
4 
Telur
600  g
Sawi

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
554.62 kcal
Protein
38.42 g
Karbohidrat
54.31 g
Lemak
21.35 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

35 Minit
Langkah 1
5 Min
Dalam periuk, masukkan bawang putih, halia, cili kering, ayam, Stok Ayam MAGGI® Homemade dan cendawan dan tumis hingga wangi.
Langkah 2
20 Min
Tuang air, Sos Tiram MAGGI®, kicap pekat, minyak bijian, tepung jagung dan air dan biar mendidih. Renihkan 10-20 minit lagi.
Langkah 3
5 Min
Tuang air tepung jadung untuk pekatkan kuah.
Langkah 4
2 Min
Panaskan kuali atau kuali sizzling. Masukkan mi dan daun sawi, tuang kuah pekat.
Langkah 5
3 Min
Biarkan dia menggelegak, masukkan telur dan biar 2-3 minit sebelum angkat. Hidang panas-panas.
Resipi Mee Sizzling Berasap dan Sedap

Langkah 1 daripada 5

: Minyak Jagung, Bawang Putih, Halia, Cili Kering, Dada Ayam, Cendawan Shiitake kering, Stok Ayam Pekat MAGGI®

Dalam periuk, masukkan bawang putih, halia, cili kering, ayam, Stok Ayam MAGGI® Homemade dan cendawan dan tumis hingga wangi.

Resipi Mee Sizzling Berasap dan Sedap

Langkah 2 daripada 5

: Air, Sos Tiram MAGGI®, Minyak Bijan

Tuang air, Sos Tiram MAGGI®, kicap pekat, minyak bijian, tepung jagung dan air dan biar mendidih. Renihkan 10-20 minit lagi.

Resipi Mee Sizzling Berasap dan Sedap

Langkah 3 daripada 5

: Tepung Jagung, Air

Tuang air tepung jadung untuk pekatkan kuah.

Resipi Mee Sizzling Berasap dan Sedap

Langkah 4 daripada 5

: Yee Mee, Sawi

Panaskan kuali atau kuali sizzling. Masukkan mi dan daun sawi, tuang kuah pekat.

Resipi Mee Sizzling Berasap dan Sedap

Langkah 5 daripada 5

: Telur

Biarkan dia menggelegak, masukkan telur dan biar 2-3 minit sebelum angkat. Hidang panas-panas.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna