Tak tahu nak masak apa untuk orang yang tak lalu makan? Hidang sahaja sup ayam yang lazat dan berkhasiat ini untuk menaikkan selera mereka. Hanya dengan beberapa bahan mudah, semua orang pasti dapat menikmati hidangan ini.
Sup ayam merupakan sajian yang sering dihidangkan sebagai hidangan utama untuk makan tengah hari atau makan malam. Sup ayam juga dihidangkan sebagai sajian untuk orang yang kurang selera makan atau tidak sihat kerana anda boleh meletakkan herba atau rempah ratus sebagai bahan-bahan di dalam penyediaan sup ayam ini. Tahukah anda? Dengan menggunakan bahan rempah ratus yang terdapat di rumah anda seperti kayu manis, cengkih, buah pelaga, bunga cengkih dan lain-lain. Rempah yang sama juga boleh digunakan dalam resepi sup ikan jika anda mahu menggunakan ikan sebagai bahan utama. Mahukan sup ayam yang lebih enak? Anda boleh gunakan Kiub Pati Ayam Maggi® untuk lebih rasa ayam! Gabungkan Kiub Pati Ayam Maggi® dengan potongan ayam yang terdapat di dalam sup untuk rasa ayam yang lebih lazat. Kami syorkan anda ikuti 3 langkah mudah di bawah untuk penyediaan sup ayam yang mudah dan sedap.
Bahan-bahan
6
hidangan
Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
Panaskan minyak jagung di dalam periuk untuk menumis bahan. Tumis kayu manis, bunga lawang, bunga cengkih, pelaga, bawang merah, bawang putih dan halia sehingga layu.
Langkah 2
10 Min
Masukkan ayam dan air bersama-sama bahan tumisan. Biarkan sehingga mendidih.
Langkah 3
10 Min
Masukkan batang saderi, lobak merah, kentang, tomato, bawang merah, kiub ayam MAGGI® dan daun sup. Biarkan ia reneh selama 10 minit.
Langkah 1
daripada
3
:
Kayu Manis, Minyak Jagung, Cengkih, Bunga Lawang, Buah Pelaga, Bawang Merah, Bawang Putih, Halia
Panaskan minyak jagung di dalam periuk untuk menumis bahan. Tumis kayu manis, bunga lawang, bunga cengkih, pelaga, bawang merah, bawang putih dan halia sehingga layu.
Langkah 2
daripada
3
:
Air, Dada Ayam
Masukkan ayam dan air bersama-sama bahan tumisan. Biarkan sehingga mendidih.
Langkah 3
daripada
3
:
Lobak Merah, Saderi, Kiub Pati Ayam MAGGI®, Tomato, Bawang Merah, Kentang, Daun Sup
Masukkan batang saderi, lobak merah, kentang, tomato, bawang merah, kiub ayam MAGGI® dan daun sup. Biarkan ia reneh selama 10 minit.
Resipi dalam PDF
Share with friends
Aktifkan video
Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini
Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!
Anda sudah menilai resipi / produk ini
Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.
Komen 4