Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Popiah Vietnam dengan Sos Pedas

(0)
16Min
Mudah
Inti popiahnya sungguh meriah, bersama sos yang ngam punyalah.

Bahan-bahan

-
6 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

1  paket
Kertas Popia
3  ulas
Bawang Putih
4 
Cili Padi
1  tangkai
Akar Ketumbar
2  sudu besar
Sos Ikan
1  sudu kecil
MAGGI® CukupRasa™
1  sudu besar
Madu / Gula Perang
1 
Jus Limau Nipis
200  g
Lobak Merah
200  g
Timun
300  g
Kobis
1  cawan
Emping Jagung
100  g
Udang
0.5  cawan
Daun Ketumbar

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
131.45 kcal
Protein
5.16 g
Karbohidrat
27.6 g
Lemak
0.57 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

16 Minit
Langkah 1
10 Min
Tumbuk bawang putih, cili padi, akar ketumbar dalam lesung batu sehingga lumat. Tuangkan sos ikan, jus limau nipis dan kacau. Taburkan MAGGI CukupRasa. Akhir sekali, tuangkan jus limau nipis untuk rasa sos lebih segar.
Langkah 2
1 Min
Sediakan 1 mangkuk air suam, papan pemotong dan kain bersih.
Langkah 3
1 Min
Ambil dan rendamkan kertas popia ke dalam air suam selama 2-3 saat.
Langkah 4
1 Min
Letak di atas kain kering dan mula cipta popia anda.
Langkah 5
2 Min
Susun kesemua sayur, udang dan emping jagung.
Langkah 6
1 Min
Cecah popia dengan sos pedas anda.
Popiah Vietnam dengan Sos Pedas

Langkah 1 daripada 6

: MAGGI® CukupRasa™, Akar Ketumbar, Cili Padi, Bawang Putih, Jus Limau Nipis

Tumbuk bawang putih, cili padi, akar ketumbar dalam lesung batu sehingga lumat. Tuangkan sos ikan, jus limau nipis dan kacau. Taburkan MAGGI CukupRasa. Akhir sekali, tuangkan jus limau nipis untuk rasa sos lebih segar.

Popiah Vietnam dengan Sos Pedas

Langkah 2 daripada 6

Sediakan 1 mangkuk air suam, papan pemotong dan kain bersih.

Popiah Vietnam dengan Sos Pedas

Langkah 3 daripada 6

: Kertas Popia

Ambil dan rendamkan kertas popia ke dalam air suam selama 2-3 saat.

Popiah Vietnam dengan Sos Pedas

Langkah 4 daripada 6

Letak di atas kain kering dan mula cipta popia anda.

Popiah Vietnam dengan Sos Pedas

Langkah 5 daripada 6

: Kobis, Lobak Merah, Udang, Timun, Daun Ketumbar

Susun kesemua sayur, udang dan emping jagung.

Popiah Vietnam dengan Sos Pedas

Langkah 6 daripada 6

Cecah popia dengan sos pedas anda.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna