Skip to Main Content
MAGGI® Malaysia
MAGGI® Malaysia
  • Resipi
  • Aktiviti
  • MAGGI®
  • Produk
  • MyMenu Plan
  • Cari
  • Log masuk
  • Tentang Kami
  • Dari Dapur Kami
  • Memupuk Generasi Muda
  • Idea Masakan 7 Hari MAGGI®
  • Masak-masak bersama Selebriti MAGGI®
  • Tips Dapur
Pasta Daging Bakar

Pasta Daging Bakar

Pasta Daging Bakar

(0)
42Min
Mudah
Tambah ke Pelan Menu Saya

Anda perlukan akaun untuk terusakn

Sila login atau daftar akaun

Limpahan keju leleh yang meresap jauh ke setiap lapisan pasta penne, sayuran dan daging cincang… lazatnya tak terkata!

Bahan-bahan

12 hidangan

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 12 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
Spageti
2  sudu besar
Serbuk Ketumbar
1  sudu besar
Serbuk Jintan Manis
1  sudu besar
Serbuk Lada Cayenne
3  sudu besar
Sos Tomato MAGGI®
1  sudu besar
MAGGI® CukupRasa™
50  ml
Air
4  sudu besar
Minyak Jagung
140  g
Bawang Holland
5  g
Bawang Putih
300  g
Daging LABEL UJIAN
100  g
Lobak Merah
180  g
Tomato
3  tangkai
Saderi
200  g
Lada Benggala
0.5  cawan
Mentega
120  g
Tepung Gandum
750  ml
Susu Rendah Lemak Nestlé
0.5  sudu kecil
MAGGI® CukupRasa™
125  g
Keju
125  g
Keju
Salinan

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
.

Nilai pemakanan

Tenaga
408.76 kcal
Protein
18.1 g
Karbohidrat
48.4 g
Lemak
15.89 g
Maklumat setiap hidangan

Langkah Penyediaan

42 Minit
  • Langkah 1

    5 Min
    Dalam kuali, panaskan minyak dan masukkan bawang Holland, bawang putih dan daging cincang. Tumis seketika.
  • Langkah 2

    2 Min
    Masukkan lobak merah, tomato, batang saderi, lada benggala, serbuk ketumbar, jintan manis, lada cayenne, Sos Tomato MAGGI® , MAGGI® CukupRasa™ dan sedikit air. Ketepikan.
  • Langkah 3

    3 Min
    Di dalam periuk, cairkan mentega dan tambah tepung gandum. Gaul rata.
  • Langkah 4

    5 Min
    Tuangkan susu perlahan-lahan, sambil kacau rata. Masukkan serbuk lada cayenne, MAGGI® CukupRasa™ dan keju yang disagat.
  • Langkah 5

    1 Min
    Panaskan ketuhar pada suhu 180ºC.
  • Langkah 6

    10 Min
    Sementara itu, di dalam bekas kaca pilihan, sapukan sos keju, letakkan spaghetti dan tuangkan sos keju, letakkan tumisan daging, sos keju dan spaghetti. Ulang sehingga bahan habis. Taburkan keju di permukaan.
  • Langkah 7

    15 Min
    Bakar selama 15 minit pada suhu 180ºC sehingga keju keperangan.
  • Langkah 8

    1 Min
    Hidang panas-panas.
Pasta Daging Bakar

Langkah 1 daripada 8

: Bawang Putih, Daging, Bawang Holland, Minyak Jagung

Dalam kuali, panaskan minyak dan masukkan bawang Holland, bawang putih dan daging cincang. Tumis seketika.

Pasta Daging Bakar

Langkah 2 daripada 8

: Lobak Merah, Sos Tomato MAGGI®, Serbuk Lada Cayenne, Tomato, Air, MAGGI® CukupRasa™, Serbuk Jintan Manis, Lada Benggala, Saderi, Serbuk Ketumbar

Masukkan lobak merah, tomato, batang saderi, lada benggala, serbuk ketumbar, jintan manis, lada cayenne, Sos Tomato MAGGI® , MAGGI® CukupRasa™ dan sedikit air. Ketepikan.

Pasta Daging Bakar

Langkah 3 daripada 8

: Mentega, Tepung Gandum

Di dalam periuk, cairkan mentega dan tambah tepung gandum. Gaul rata.

Pasta Daging Bakar

Langkah 4 daripada 8

: Susu Rendah Lemak Nestlé, Keju, MAGGI® CukupRasa™

Tuangkan susu perlahan-lahan, sambil kacau rata. Masukkan serbuk lada cayenne, MAGGI® CukupRasa™ dan keju yang disagat.

Pasta Daging Bakar

Langkah 5 daripada 8

Panaskan ketuhar pada suhu 180ºC.

Pasta Daging Bakar

Langkah 6 daripada 8

Sementara itu, di dalam bekas kaca pilihan, sapukan sos keju, letakkan spaghetti dan tuangkan sos keju, letakkan tumisan daging, sos keju dan spaghetti. Ulang sehingga bahan habis. Taburkan keju di permukaan.

Pasta Daging Bakar

Langkah 7 daripada 8

Bakar selama 15 minit pada suhu 180ºC sehingga keju keperangan.

Pasta Daging Bakar

Langkah 8 daripada 8

Hidang panas-panas.

Resipi dalam PDF

Share with friends

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!

Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar

Komen 0

Please enter proper keywords 0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna
Batal
Muat turun
Komen

Ketahui lebih lanjut

  • Amerika
  • Brunch
  • Daging lembu
  • Dari ketuhar
  • Dengan daging
  • Dengan pasta
  • Fusion
  • Global
  • Hidangan bersama keluarga
  • Itali
  • Kawan
  • Keluarga
  • Krismas
  • Makan malam
  • Makan tengah hari
  • Pasta / mi
  • Periuk / Gratin
  • Petang
  • Sambutan
  • Set makan
  • Tanpa kacang/kacang tanah
  • Tanpa kekacang
  • Tanpa telur

Untuk resipi yang lebih menarik

  • MAGGI Telur Pedas Kari Mee Goreng 1-2-3

    MAGGI Telur Pedas Kari Mee Goreng 1-2-3

    9 Min Mudah
  • Tumisan Cendawan Beraneka

    Tumisan Cendawan Beraneka

    11 Min Mudah
  • Kari Udang CukupRasa MAZZATON MIZA

    Kari Udang CukupRasa MAZZATON MIZA

    50 Min Sederhana
  • Nasi Ayam Tomato

    Nasi Ayam Tomato

    46 Min Sederhana

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Hubungi kami
  • Privacy Policy
  • Terma dan syarat
  • MS
  • EN