Pasta Daging Bakar
42Min
Mudah
Limpahan keju leleh yang meresap jauh ke setiap lapisan pasta penne, sayuran dan daging cincang… lazatnya tak terkata!
500 g
Spageti
2 sudu besar
Serbuk Ketumbar
1 sudu besar
Serbuk Jintan Manis
1 sudu besar
Serbuk Lada Cayenne
3 sudu besar
Sos Tomato MAGGI®
1 sudu besar
MAGGI® CukupRasa™
50 ml
Air
4 sudu besar
Minyak Jagung
140 g
Bawang Holland
5 g
Bawang Putih
300 g
Daging
LABEL UJIAN
100 g
Lobak Merah
180 g
Tomato
3 tangkai
Saderi
200 g
Lada Benggala
0.5 cawan
Mentega
120 g
Tepung Gandum
750 ml
Susu Rendah Lemak Nestlé
0.5 sudu kecil
MAGGI® CukupRasa™
125 g
Keju
125 g
Keju
.
Nilai pemakanan
Tenaga
410.29 kcal
Karbohidrat
48.77 g
Protein
18.12 g
Lemak
15.89 g
Maklumat setiap hidangan
Langkah Penyediaan
42 Minit
Langkah 1
5 Min
Dalam kuali, panaskan minyak dan masukkan bawang Holland, bawang putih dan daging cincang. Tumis seketika.
Langkah 2
2 Min
Masukkan lobak merah, tomato, batang saderi, lada benggala, serbuk ketumbar, jintan manis, lada cayenne, Sos Tomato MAGGI® , MAGGI® CukupRasa™ dan sedikit air. Ketepikan.
Langkah 3
3 Min
Di dalam periuk, cairkan mentega dan tambah tepung gandum. Gaul rata.
Langkah 4
5 Min
Tuangkan susu perlahan-lahan, sambil kacau rata. Masukkan serbuk lada cayenne, MAGGI® CukupRasa™ dan keju yang disagat.
Langkah 5
1 Min
Panaskan ketuhar pada suhu 180ºC.
Langkah 6
10 Min
Sementara itu, di dalam bekas kaca pilihan, sapukan sos keju, letakkan spaghetti dan tuangkan sos keju, letakkan tumisan daging, sos keju dan spaghetti. Ulang sehingga bahan habis. Taburkan keju di permukaan.
Langkah 7
15 Min
Bakar selama 15 minit pada suhu 180ºC sehingga keju keperangan.
Langkah 8
1 Min
Hidang panas-panas.
Komen 0