Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nasi Goreng Kekapis Dengan Telur Ikan

0
18Min
Mudah
Hidangan penambat hati, sajian ringkas dan mudah disediakan semestinya lazat dimakan!

Bahan-bahan

-
6 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

1 sudu besar
Minyak Jagung
500 g
Nasi
4 
Telur Kuning
3 ulas
Bawang Putih
2 cm
Halia
250 g
Kekapis
2 tangkai
Daun Bawang
1 sudu besar
Kicap Soya
2 sudu besar
MAGGI® CukupRasa™
1 sudu besar
Telur Ikan

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
202.13 kcal
Karbohidrat
27.26 g
Protein
10.27 g
Lemak
5.23 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

18 Minit
Langkah 1
1 Min
Gaulkan 4 biji telur kuning dengan nasi dan ketepikan.
Langkah 2
1 Min
Panaskan induction cooker, tekan PAN-FRY dan tetapkan suhu kepada 180 ̊C – 190 ̊C.
Langkah 3
5 Min
Masukkan minyak bila kuali dah panas dan layurkan kekapis sampai warna keemasan. Kemudian angkat dan kurangkan suhu kepada 160 ̊C – 170 ̊C.
Langkah 4
3 Min
Selepas itu, bawang putih dan halia sampai naik bau.
Langkah 5
2 Min
Barulah masukkan nasi, MAGGI® CukupRasa™, daun bawang dan kekapis.
Langkah 6
5 Min
Goreng dengan suhu rendah – sederhana (160 ̊C – 170 ̊C) sampai semuanya sekata.
Langkah 7
1 Min
Tutup api dan masukkan telur ikan. Gaulkan dan dihidang panas-panas.
Nasi Goreng Kekapis Dengan Telur Ikan

Langkah 1 daripada 7

: Nasi, Telur Kuning

Gaulkan 4 biji telur kuning dengan nasi dan ketepikan.

Nasi Goreng Kekapis Dengan Telur Ikan

Langkah 2 daripada 7

Panaskan induction cooker, tekan PAN-FRY dan tetapkan suhu kepada 180 ̊C – 190 ̊C.

Nasi Goreng Kekapis Dengan Telur Ikan

Langkah 3 daripada 7

: Minyak Jagung, Kekapis

Masukkan minyak bila kuali dah panas dan layurkan kekapis sampai warna keemasan. Kemudian angkat dan kurangkan suhu kepada 160 ̊C – 170 ̊C.

Nasi Goreng Kekapis Dengan Telur Ikan

Langkah 4 daripada 7

: Minyak Jagung, Bawang Putih, Halia

Selepas itu, bawang putih dan halia sampai naik bau.

Nasi Goreng Kekapis Dengan Telur Ikan

Langkah 5 daripada 7

: Nasi, Kekapis, Daun Bawang, MAGGI® CukupRasa™

Barulah masukkan nasi, MAGGI® CukupRasa™, daun bawang dan kekapis.

Nasi Goreng Kekapis Dengan Telur Ikan

Langkah 6 daripada 7

Goreng dengan suhu rendah – sederhana (160 ̊C – 170 ̊C) sampai semuanya sekata.

Nasi Goreng Kekapis Dengan Telur Ikan

Langkah 7 daripada 7

: Telur Ikan

Tutup api dan masukkan telur ikan. Gaulkan dan dihidang panas-panas.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna