Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mi MAGGI Goreng Asam Laksa Penang

(0)
9Min
Mudah
Membangkitkan selera masakan Utara beraroma bunga kantan & daun laksa.

Bahan-bahan

-
1 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 1 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

1  sudu besar
Minyak Jagung
1 
Bawang
50  g
Udang
50  g
Sotong
3 
Cili Merah
1  paket
MAGGI 2 Minute Noodles Asam Laksa
1  sudu besar
Air
0.5  batang
Bunga Kantan
20  g
Daun Laksa
50  g
Lobak Merah
50  g
Kobis Cina
1 
Limau
5  g
Bunga Kantan
5  g
Daun Laksa
1 
Telur rebus

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
492.74 kcal
Protein
24.82 g
Karbohidrat
64.84 g
Lemak
14.85 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

9 Minit
Langkah 1
1 Min
Masak mi MAGGI® Asam Laksa selama 1 minit tanpa perencah.
Langkah 2
3 Min
Dalam kuali, masukkan bawang, udang, sotong, cili merah, perencah MAGGI® Asam Laksa dan air. Gaul rata sehingga wangi.
Langkah 3
2 Min
Masukkan bunga kantan, daun laksa, lobak merah dan kobis cina. Gaul selama 1 minit.
Langkah 4
1 Min
Masukkan mi MAGGI® Asam Laksa yang telah dimasak dan gaul selama 1 minit atau sehingga sebati.
Langkah 5
2 Min
Hiaskan dengan limau, bunga kantan, daun laksa dan telur rebus sebelum dihidangkan.
Mi MAGGI Goreng Asam Laksa Penang

Langkah 1 daripada 5

Masak mi MAGGI® Asam Laksa selama 1 minit tanpa perencah.

Mi MAGGI Goreng Asam Laksa Penang

Langkah 2 daripada 5

: Udang, Minyak Jagung, Sotong, Bawang, Air, Cili Merah

Dalam kuali, masukkan bawang, udang, sotong, cili merah, perencah MAGGI® Asam Laksa dan air. Gaul rata sehingga wangi.

Mi MAGGI Goreng Asam Laksa Penang

Langkah 3 daripada 5

: Lobak Merah, Kobis Cina, Daun Laksa, Bunga Kantan

Masukkan bunga kantan, daun laksa, lobak merah dan kobis cina. Gaul selama 1 minit.

Mi MAGGI Goreng Asam Laksa Penang

Langkah 4 daripada 5

Masukkan mi MAGGI® Asam Laksa yang telah dimasak dan gaul selama 1 minit atau sehingga sebati.

Mi MAGGI Goreng Asam Laksa Penang

Langkah 5 daripada 5

: Telur rebus, Daun Laksa, Bunga Kantan, Limau

Hiaskan dengan limau, bunga kantan, daun laksa dan telur rebus sebelum dihidangkan.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna