Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Kaki Ayam Masak Pedas

(0)
64Min
Mudah
Kuah bercili hangat penuh rempah tersendiri menyaluti kaki ayam empuk yang membangkit selera!

Bahan-bahan

-
8 8 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 8 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

470  g
Kaki ayam, tanapa tulang
1  sudu besar
Minyak Masak
1 
Bawang Putih
5  tangkai
Daun Ketumbar
20 
Cili
5  sudu kecil
MAGGI® CukupRasa™
10 
Jus Limau Nipis
10  g
Cili Merah
3  keping
Daun Bawang

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
161.13 kcal
Protein
16.4 g
Karbohidrat
6.35 g
Lemak
8.53 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

64 Minit
Langkah 1
60 Min
Kukus kaki ayam selama 1 jam.
Langkah 2
1 Min
Selepas selesai kukus, panaskan kuali dan masukkan minyak masak. Tumis bawang putih dan cili yang telah dicincang tadi selama 1 minit.
Langkah 3
1 Min
Kemudian masukkan kaki ayam, air perahan limau dan daun ketumbar.
Langkah 4
1 Min
Selepas itu, masukkan MAGGI® CukupRasa™ dan gaul sehingga rasanya sebati.
Langkah 5
1 Min
Masukkan daun bawang dan cili besar merah sebagai hiasan.
Kaki Ayam Masak Pedas

Langkah 1 daripada 5

: Kaki ayam, tanapa tulang

Kukus kaki ayam selama 1 jam.

Kaki Ayam Masak Pedas

Langkah 2 daripada 5

: Minyak Masak, Bawang Putih, Cili

Selepas selesai kukus, panaskan kuali dan masukkan minyak masak. Tumis bawang putih dan cili yang telah dicincang tadi selama 1 minit.

Kaki Ayam Masak Pedas

Langkah 3 daripada 5

: Kaki ayam, tanapa tulang, Daun Ketumbar, Jus Limau Nipis

Kemudian masukkan kaki ayam, air perahan limau dan daun ketumbar.

Kaki Ayam Masak Pedas

Langkah 4 daripada 5

: MAGGI® CukupRasa™

Selepas itu, masukkan MAGGI® CukupRasa™ dan gaul sehingga rasanya sebati.

Kaki Ayam Masak Pedas

Langkah 5 daripada 5

: Cili Merah, Daun Bawang

Masukkan daun bawang dan cili besar merah sebagai hiasan.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna