Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ayam Madu Mudah

0
95Min
Mudah
Siapa tak nak menikmati hidangan manis-manis savuri ini? Klasik dan mudah disediakan, enak empuk tentu selera tertawan. Mesti cuba resipi ini!

Bahan-bahan

-
6 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

1 sudu besar
Minyak Jagung
300 g
Dada Ayam
300 g
Paha Ayam
0.25 cawan
Sos Tiram MAGGI®
0.5 sudu kecil
Kicap Pekat
0.25 cawan
Air
2 sudu besar
Serbuk Cili
1 sudu besar
Halia
4 sudu besar
Madu
30 g
Daun Salad
60 g
Tomato

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
245.82 kcal
Karbohidrat
15.98 g
Protein
20.6 g
Lemak
11.21 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

95 Minit
Langkah 1
60 Min
Perap ayam dengan sos tiram MAGGI, kicap pekat, air, serbuk cili, halia dan madu di dalam mangkuk. Biarkan semalaman atau selama 30 minit – 1 jam.
Langkah 2
3 Min
Panaskan ketuhar kepada 250⁰C, alaskan dulang pembakar dengan kerajang aluminium dan titiskan sedikit minyak di permukaannya.
Langkah 3
2 Min
Sapukan minyak ke permukaan jaring pemanggang untuk mengelakkan ayam melekat. Letakkannya di atas dulang pembakar.
Langkah 4
5 Min
Letakkan ayam di jaring pembakar dan tempatkan di dalam ketuhar.
Langkah 5
25 Min
Masak selama 5 minit dengan haba tinggi dan turunkan kepada 180⁰C, sehingga masak sepenuhnya.
Ayam Madu Mudah

Langkah 1 daripada 5

: Dada Ayam, Paha Ayam, Sos Tiram MAGGI®, Kicap Pekat, Air, Serbuk Cili, Halia, Madu

Perap ayam dengan sos tiram MAGGI, kicap pekat, air, serbuk cili, halia dan madu di dalam mangkuk. Biarkan semalaman atau selama 30 minit – 1 jam.

Ayam Madu Mudah

Langkah 2 daripada 5

Panaskan ketuhar kepada 250⁰C, alaskan dulang pembakar dengan kerajang aluminium dan titiskan sedikit minyak di permukaannya.

Ayam Madu Mudah

Langkah 3 daripada 5

Sapukan minyak ke permukaan jaring pemanggang untuk mengelakkan ayam melekat. Letakkannya di atas dulang pembakar.

Ayam Madu Mudah

Langkah 4 daripada 5

Letakkan ayam di jaring pembakar dan tempatkan di dalam ketuhar.

Ayam Madu Mudah

Langkah 5 daripada 5

Masak selama 5 minit dengan haba tinggi dan turunkan kepada 180⁰C, sehingga masak sepenuhnya.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna