Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ayam Madu Ala Bbq MAGGI

0
408Min
Sederhana

Bahan-bahan

-
6 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

500 g
Dada Ayam LABEL UJIAN
1 cawan
Air
1 
Timun
2 sudu besar
Sos Tiram MAGGI®
1 sudu besar
Sos Tomato MAGGI®
1 sudu kecil
MAGGI® CukupRasa™
1 sudu kecil
Kicap Pekat
2 sudu kecil
Kicap Cair
2 sudu besar
Madu
2 sudu besar
Gula Perang
0.5 sudu kecil
Serbuk 5 Rempah

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
164.07 kcal
Karbohidrat
17.28 g
Protein
20.18 g
Lemak
1.49 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

408 Minit
Langkah 1
5 Min
Untuk bahan perapan, campurkan Sos Tiram Maggi®, Sos Tomato Maggi®, MAGGI® CukupRasa ™, kicap pekat, kicap cair, madu, gula perang dan serbuk lima rempah di dalam satu mangkuk.
Langkah 2
3 Min
Kemudian masukkan ayam dalam bahan perapan dan salut ayam dengan teliti.
Langkah 3
300 Min
Selepas ayam disalut dengan bahan perapan, masukkan ayam dalam bekas bertutup atau beg berzip dan masukkan ke dalam peti sejuk. Perapkan selama sekurang-kurangnya 5 jam, sebaik-baiknya semalaman.
Langkah 4
2 Min
Bila ayam sudah sedia untuk masak, pindahkan ayam dan bahan perapan ke dalam kuali atau periuk dan tuangkan secawan air.
Langkah 5
60 Min
Masak pada suhu sederhana selama 45 minit ke satu jam, balikkan filet ayam setiap 10 minit atau sehingga ayam menjadi empuk. Tambah air jika perlu.
Langkah 6
2 Min
Bila ayam dah siap, alihkan ke bekas pembakar yang dialas dengan foil aluminium.
Langkah 7
20 Min
Terus renehkan kuah dengan api sederhana sehingga ia menjadi sos agak pekat. Kemudian, tutup api.
Langkah 8
15 Min
Kini, masa untuk membakar ayam. Bakar selama 10-15 minit dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 200 ° C pada fungsi panggang sehingga rupa panggang yang diingini. Kalau anda suka, boleh sadurkan dengan madu tambahan dan kuah, sebelum ayam dikeluarkan dari ketuhar.
Langkah 9
1 Min
Bila ayam dah siap, potong dan renjiskan lebih banyak kuah. Hidangkan dengan hirisan timun.
Ayam Madu Ala Bbq MAGGI

Langkah 1 daripada 9

: Sos Tiram MAGGI®, Sos Tomato MAGGI®, MAGGI® CukupRasa™, Kicap Cair, Madu, Gula Perang, Serbuk 5 Rempah

Untuk bahan perapan, campurkan Sos Tiram Maggi®, Sos Tomato Maggi®, MAGGI® CukupRasa ™, kicap pekat, kicap cair, madu, gula perang dan serbuk lima rempah di dalam satu mangkuk.

Ayam Madu Ala Bbq MAGGI

Langkah 2 daripada 9

: Dada Ayam

Kemudian masukkan ayam dalam bahan perapan dan salut ayam dengan teliti.

Ayam Madu Ala Bbq MAGGI

Langkah 3 daripada 9

Selepas ayam disalut dengan bahan perapan, masukkan ayam dalam bekas bertutup atau beg berzip dan masukkan ke dalam peti sejuk. Perapkan selama sekurang-kurangnya 5 jam, sebaik-baiknya semalaman.

Ayam Madu Ala Bbq MAGGI

Langkah 4 daripada 9

: Air

Bila ayam sudah sedia untuk masak, pindahkan ayam dan bahan perapan ke dalam kuali atau periuk dan tuangkan secawan air.

Ayam Madu Ala Bbq MAGGI

Langkah 5 daripada 9

Masak pada suhu sederhana selama 45 minit ke satu jam, balikkan filet ayam setiap 10 minit atau sehingga ayam menjadi empuk. Tambah air jika perlu.

Ayam Madu Ala Bbq MAGGI

Langkah 6 daripada 9

Bila ayam dah siap, alihkan ke bekas pembakar yang dialas dengan foil aluminium.

Ayam Madu Ala Bbq MAGGI

Langkah 7 daripada 9

Terus renehkan kuah dengan api sederhana sehingga ia menjadi sos agak pekat. Kemudian, tutup api.

Ayam Madu Ala Bbq MAGGI

Langkah 8 daripada 9

Kini, masa untuk membakar ayam. Bakar selama 10-15 minit dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 200 ° C pada fungsi panggang sehingga rupa panggang yang diingini. Kalau anda suka, boleh sadurkan dengan madu tambahan dan kuah, sebelum ayam dikeluarkan dari ketuhar.

Ayam Madu Ala Bbq MAGGI

Langkah 9 daripada 9

: Timun

Bila ayam dah siap, potong dan renjiskan lebih banyak kuah. Hidangkan dengan hirisan timun.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna