Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ayam Kampung Panggang Dengan Halia, Cendawan Shiitake Dan Telur

0
50Min
Mudah
Hidangan lengkap yang pastinya mengembirakan hati sekeluarga.

Bahan-bahan

-
8 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 8 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

1 
Ayam Kampung
1 sudu besar
Minyak Masak
8 keping
Halia Tua
2 
Bunga Lawang
8 keping
Cendawan Shiitake kering LABEL UJIAN
4 
Telur Rebus
2 tangkai
Daun Ketumbar
1 sudu besar
Sos Tiram MAGGI®
1 sudu besar
Kicap Pekat
1 sudu kecil
Minyak Bijian
1 kiub
Kiub Pati Ayam MAGGI®
2 sudu kecil
Gula
500 ml
Air

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
351.11 kcal
Karbohidrat
8.87 g
Protein
33.27 g
Lemak
20.33 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

50 Minit
Langkah 1
3 Min
Panaskan minyak masak dalam kuali. Bila minyak dah panas, masukkan bunga lawang dan tumis hingga keperangan.
Langkah 2
5 Min
Kemudian, masukkan campuran perasa dan biarkan mendidih. Bila ia mula menggelegak, masukkan kepingan ayam.
Langkah 3
40 Min
Masukkan pula cendawan Shiitake. Turunkan suhu kepada sederhana, masukkan telur rebus dan biarkan ia mereneh selama 30-40 minit atau sehingga ayam benar-benar masak dan kuah semakin sedikit serta menjadi pekat.
Langkah 4
1 Min
Setelah siap, senduk ayam keluar, telur dibelah dua dan hiaskan dengan daun ketumbar.
Langkah 5
1 Min
Hidangkan dengan nasi kukus.
Ayam Kampung Panggang Dengan Halia, Cendawan Shiitake Dan Telur

Langkah 1 daripada 5

: Minyak Masak, Halia Tua, Bunga Lawang

Panaskan minyak masak dalam kuali. Bila minyak dah panas, masukkan bunga lawang dan tumis hingga keperangan.

Ayam Kampung Panggang Dengan Halia, Cendawan Shiitake Dan Telur

Langkah 2 daripada 5

: Ayam Kampung, Sos Tiram MAGGI®, Kicap Pekat, Minyak Bijian, Kiub Pati Ayam MAGGI®, Gula, Air

Kemudian, masukkan campuran perasa dan biarkan mendidih. Bila ia mula menggelegak, masukkan kepingan ayam.

Ayam Kampung Panggang Dengan Halia, Cendawan Shiitake Dan Telur

Langkah 3 daripada 5

: Cendawan Shiitake kering, Telur Rebus

Masukkan pula cendawan Shiitake. Turunkan suhu kepada sederhana, masukkan telur rebus dan biarkan ia mereneh selama 30-40 minit atau sehingga ayam benar-benar masak dan kuah semakin sedikit serta menjadi pekat.

Ayam Kampung Panggang Dengan Halia, Cendawan Shiitake Dan Telur

Langkah 4 daripada 5

Setelah siap, senduk ayam keluar, telur dibelah dua dan hiaskan dengan daun ketumbar.

Ayam Kampung Panggang Dengan Halia, Cendawan Shiitake Dan Telur

Langkah 5 daripada 5

Hidangkan dengan nasi kukus.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna