Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ayam Claypot Dengan Sos Tiram MAGGI

0
95Min
Sederhana
Keempukan ayam dalam sos sungguh lazat.

Bahan-bahan

-
8 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 8 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

1.5 kg
Paha Ayam
2 sudu kecil
Stok Ayam Pekat MAGGI®
2 sudu kecil
Gula
0.5 sudu kecil
Lada Putih
2 sudu kecil
Minyak Bijian
0.5 sudu besar
Sos Tiram MAGGI®
1 sudu kecil
Gula
200 ml
Air
1 sudu besar
Tepung Jagung
1 sudu besar
Minyak Masak
5 keping
Halia
1 sudu besar
Bawang Putih
1 tangkai
Daun Bawang
1 
Bawang
5 
Cendawan Hitam
1 
Lobak Merah
2 tangkai
Cili Merah

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
468.78 kcal
Karbohidrat
8.24 g
Protein
31.77 g
Lemak
33.71 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

95 Minit
Langkah 1
60 Min
Gaul ayam dengan perapan, dan perap 2 jam atau semalaman.
Langkah 2
10 Min
Panaskan minyak, tumis halia, bawang putih, daun bawang dan cendawan hingga naik bau. Masukkan ayam dan kacau.
Langkah 3
15 Min
Masukkan perasa, lobak merah, cili merah dan biar merenih hingga ayam empuk. Pekatkan sos dengan air tepung jagung.
Langkah 4
10 Min
Masukkan ayam dalam belanga tahan panas dan didihkan sekali lagi. Hidang panas-panas.
Ayam Claypot Dengan Sos Tiram MAGGI

Langkah 1 daripada 4

: Paha Ayam, Stok Ayam Pekat MAGGI®, Gula, Lada Putih, Minyak Bijian

Gaul ayam dengan perapan, dan perap 2 jam atau semalaman.

Ayam Claypot Dengan Sos Tiram MAGGI

Langkah 2 daripada 4

: Paha Ayam, Minyak Masak, Halia, Bawang Putih, Bawang, Cendawan Hitam

Panaskan minyak, tumis halia, bawang putih, daun bawang dan cendawan hingga naik bau. Masukkan ayam dan kacau.

Ayam Claypot Dengan Sos Tiram MAGGI

Langkah 3 daripada 4

: Sos Tiram MAGGI®, Gula, Air, Tepung Jagung, Lobak Merah, Cili Merah

Masukkan perasa, lobak merah, cili merah dan biar merenih hingga ayam empuk. Pekatkan sos dengan air tepung jagung.

Ayam Claypot Dengan Sos Tiram MAGGI

Langkah 4 daripada 4

Masukkan ayam dalam belanga tahan panas dan didihkan sekali lagi. Hidang panas-panas.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna