Hidangan seimbang terdiri daripada pelbagai kumpulan makanan dan nutrien penting.
MyMenu IQ™ memberikan skor nutrisi berdasarkan kandungan tenaga & nutrien dalam hidangan dan sumbangan dalam membantu mencapai saranan keperluan nutrisi harian dewasa 2000kcal/hari.
MyMenu IQ ™ membantu anda memilih menu seimbang pada skala dari 0 hingga 100, dengan fokus pada hidangan utama.
Apakah maksud skor MyMenu IQ™?
Tingkatkan keseimbangan hidangan anda
(0 - 44)
Tingkatkan kesimbangan nutrisi menu ini untuk membantu anda mencapai saranan keperluan nutrien.
Sederhana
(45 - 69)
Menu ini adalah seimbang dan membekalkan kepelbagaian dari segi kumpulan makanan dan nutrien penting.
Seimbang
(70 - 100)
Menu ini adalah seimbang dan membekalkan kepelbagaian dari segi kumpulan makanan dan nutrien penting.
Skor MyMenu IQ™ merujuk kepada skor untuk resipi digital seperti terkandung di dalam laman web. Maklumat komposisi pemakanan untuk bahan-bahan adalah berdasarkan sumber dari pangkalan data komposisi makanan seperti USDA SR28, BLS32, Komposisi Makanan Malaysia, Komposisi Makanan Singapura dan juga label makanan.
Pecahan kandungan tenaga menunjukkan jumlah makronutrien (iaitu karbohidrat, protein dan lemak) yang terkandung dalam satu hidangan dan sumbangan relatifnya (dalam%) terhadap jumlah kandungan tenaga hidangan.
Tips nutrisi
Bagus Diketahui
Masuk lebih sayur & dada ayam untuk pilihan lebih sihat.
Keempukan ayam dalam sos sungguh lazat dengan bantuan sos tiram MAGGI.
Bahan-bahan
8
hidangan
Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 8 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
Gaul ayam dengan perapan, dan perap 2 jam atau semalaman.
Langkah 2
10 Min
Panaskan minyak, tumis halia, bawang putih, daun bawang dan cendawan hingga naik bau. Masukkan ayam dan kacau.
Langkah 3
15 Min
Masukkan perasa, lobak merah, cili merah dan biar merenih hingga ayam empuk. Pekatkan sos dengan air tepung jagung.
Langkah 4
10 Min
Masukkan ayam dalam belanga tahan panas dan didihkan sekali lagi. Hidang panas-panas.
Langkah 1
daripada
4
:
Minyak Bijan, Gula, Lada Putih, Paha Ayam, Stok Ayam Pekat MAGGI®
Gaul ayam dengan perapan, dan perap 2 jam atau semalaman.
Langkah 2
daripada
4
:
Halia, Minyak Masak, Bawang Putih, Paha Ayam, Bawang, Cendawan Hitam
Panaskan minyak, tumis halia, bawang putih, daun bawang dan cendawan hingga naik bau. Masukkan ayam dan kacau.
Langkah 3
daripada
4
:
Sos Tiram MAGGI®, Gula, Air, Tepung Jagung, Lobak Merah, Cili Merah
Masukkan perasa, lobak merah, cili merah dan biar merenih hingga ayam empuk. Pekatkan sos dengan air tepung jagung.
Langkah 4
daripada
4
Masukkan ayam dalam belanga tahan panas dan didihkan sekali lagi. Hidang panas-panas.
Resipi dalam PDF
Share with friends
Aktifkan video
Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini
Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!
Anda sudah menilai resipi / produk ini
Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.
Komen 0