Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
Panaskan minyak dan tumis bawang merah dan bawang putih yang kisar sehingga kering. Masukkan MAGGI® Sambal Tumis. Tumis sehingga pecah minyak.
Langkah 2
10 Min
Masak sehingga sambal berubah ke warna lebih gelap daripada pes asal.
Langkah 3
5 Min
Selepas sambal mengering, tuang air asam jawa dan biar ia merenih. Tabur MAGGI® CukupRasa dan gula.
Langkah 4
10 Min
Panaskan 1 sudu kecil minyak dan panggang terung sehingga bertukar warna dan empuk. Ketepikan, tuangkan sambal keatas terung yang telah di panggang. Sedia untuk dihidang.
Langkah 1
daripada
4
:
MAGGI® Sambal Tumis, Onions, raw, Minyak Masak, Air, Garlic
Panaskan minyak dan tumis bawang merah dan bawang putih yang kisar sehingga kering. Masukkan MAGGI® Sambal Tumis. Tumis sehingga pecah minyak.
Langkah 2
daripada
4
Masak sehingga sambal berubah ke warna lebih gelap daripada pes asal.
Langkah 3
daripada
4
:
Gula, MAGGI® CukupRasa™
Selepas sambal mengering, tuang air asam jawa dan biar ia merenih. Tabur MAGGI® CukupRasa dan gula.
Langkah 4
daripada
4
:
Minyak Masak, Terung
Panaskan 1 sudu kecil minyak dan panggang terung sehingga bertukar warna dan empuk. Ketepikan, tuangkan sambal keatas terung yang telah di panggang. Sedia untuk dihidang.
Resipi dalam PDF
Share with friends
Aktifkan video
Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini