Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Telur Bungkus

0
25Min
Mudah
Balutan isi ayam empuk bersos istimewa dalam lapisan telur gebu…

Bahan-bahan

-
4 servings
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 4 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

3 sudu besar
Minyak Jagung
1 
Bawang Merah
2 ulas
Bawang Putih
200 g
Dada Ayam
2 sudu besar
Sos Tomato MAGGI®
2 sudu besar
Sos Cili MAGGI®
100 g
Sayur Campur Beku
1 sudu kecil
Kicap Pekat
2 sudu kecil
MAGGI® CukupRasa™
50 ml
Air
1 sudu kecil
Minyak Jagung
4 
Telur

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
246 kcal
Karbohidrat
10.63 g
Protein
18.94 g
Lemak
13.74 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

25 Minit
Langkah 1
5 Min
Panaskan minyak, tumiskan bawang merah, bawang putih dan ayam sehingga wangi.
Langkah 2
10 Min
Masukkan sos tomato MAGGI®, sos cili MAGGI®, sayur campur, kicap pekat, MAGGI® CukupRasa ™ dan air. Gaulkan rata dan reneh sebentar dengan api yang sederhana.
Langkah 3
2 Min
Ketepikan kuah ayam. Panaskan periuk leper dengan minyak yang sedikit dan ratakan.
Langkah 4
3 Min
Tuangkan telur, sambilkan ratakan keseluruhan dan masak dengan api yang sederhana supaya tidak hangus.
Langkah 5
1 Min
Letakkan telur di atas pinggan yang leper.
Langkah 6
3 Min
Letakkan kuah ayam di atas telur dengan mencukupi. Bungkus rata, terbalikkan kedalam pinggan.
Langkah 7
1 Min
Hidangkan dengan nasi panas.
Telur Bungkus

Langkah 1 daripada 7

: Minyak Jagung, Bawang Merah, Bawang Putih, Dada Ayam

Panaskan minyak, tumiskan bawang merah, bawang putih dan ayam sehingga wangi.

Telur Bungkus

Langkah 2 daripada 7

: Sos Tomato MAGGI®, Sos Cili MAGGI®, Sayur Campur Beku, MAGGI® CukupRasa™, Air

Masukkan sos tomato MAGGI®, sos cili MAGGI®, sayur campur, kicap pekat, MAGGI® CukupRasa ™ dan air. Gaulkan rata dan reneh sebentar dengan api yang sederhana.

Telur Bungkus

Langkah 3 daripada 7

Ketepikan kuah ayam. Panaskan periuk leper dengan minyak yang sedikit dan ratakan.

Telur Bungkus

Langkah 4 daripada 7

: Telur

Tuangkan telur, sambilkan ratakan keseluruhan dan masak dengan api yang sederhana supaya tidak hangus.

Telur Bungkus

Langkah 5 daripada 7

Letakkan telur di atas pinggan yang leper.

Telur Bungkus

Langkah 6 daripada 7

Letakkan kuah ayam di atas telur dengan mencukupi. Bungkus rata, terbalikkan kedalam pinggan.

Telur Bungkus

Langkah 7 daripada 7

Hidangkan dengan nasi panas.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna