Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sup Ayam Herba ‘Pot of Luck’

0
33Min
Sederhana
Menu klasik masyarakat Cina

Bahan-bahan

-
8 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 8 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

30 g
Yuk Chok
4 tangkai
Dang Gui
10 g
Bei Qi
1 sudu kecil
Buah Wolfberry
8 
Kurma Merah (Red Dates)
30 g
Isi Longan Kering
4 kiub
Kiub Pati Ayam MAGGI®
5 L
Air
200 g
Ayam
200 g
Kerapu / Ikan Merah
300 g
Udang
1 paket
Bebola ikan
300 g
Sayur Berdaun Hijau Pilihan Anda
1 tin
Cendawan Butang
200 g
Cendawan
2 keping
Tofu Lembut
2 paket
Mi MAGGI® Kari 2 Minit
2 cawan
Sos Cili Thai MAGGI®

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
402.62 kcal
Karbohidrat
58.69 g
Protein
26.26 g
Lemak
7.59 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

33 Minit
Langkah 1
30 Min
Didihkan air di dalam periuk besar. Masukkan herba-herba dan biarkan selama 20 minit di atas api sederhana besar. Masukkan kiub Stok Ayam MAGGI®, perencah Mi 2 minit MAGGI® dan biarkan mendidih selama 10 minit lagi.
Langkah 2
1 Min
Untuk menghidang, tuangkan stok ke dalam periuk stimbot dan biarkan ia mendidih. Tambahkan bahan-bahan stimbot dan biarkan ia mendidih lagi. Keluarkan bahan-bahan dengan senduk penapis. Hidangkan dengan Sos Cili Thai MAGGI® untuk mencicah.
Langkah 3
2 Min
Masukkan Mi MAGGI® 2 minit dan masak selama 2 minit.
Sup Ayam Herba ‘Pot of Luck’

Langkah 1 daripada 3

: Yuk Chok, Dang Gui, Bei Qi, Buah Wolfberry, Kurma Merah (Red Dates), Isi Longan Kering, Kiub Pati Ayam MAGGI®, Air, Mi MAGGI® Kari 2 Minit

Didihkan air di dalam periuk besar. Masukkan herba-herba dan biarkan selama 20 minit di atas api sederhana besar. Masukkan kiub Stok Ayam MAGGI®, perencah Mi 2 minit MAGGI® dan biarkan mendidih selama 10 minit lagi.

Sup Ayam Herba ‘Pot of Luck’

Langkah 2 daripada 3

: Ayam, Kerapu / Ikan Merah, Udang, Bebola ikan, Sayur Berdaun Hijau Pilihan Anda, Cendawan Butang, Cendawan, Tofu Lembut, Sos Cili Thai MAGGI®

Untuk menghidang, tuangkan stok ke dalam periuk stimbot dan biarkan ia mendidih. Tambahkan bahan-bahan stimbot dan biarkan ia mendidih lagi. Keluarkan bahan-bahan dengan senduk penapis. Hidangkan dengan Sos Cili Thai MAGGI® untuk mencicah.

Sup Ayam Herba ‘Pot of Luck’

Langkah 3 daripada 3

: Mi MAGGI® Kari 2 Minit

Masukkan Mi MAGGI® 2 minit dan masak selama 2 minit.

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna