Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Paella Makanan Laut

(0)
61Min
Sederhana
Hidangan mewah Paella yang pasti tidak dapat dilupakan!

Bahan-bahan

-
6 hidangan
+

Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan: Di sini

200  g
Udang
200  g
Sotong
100  g
Lala
2  sudu besar
Minyak Zaitun
3  ulas
Bawang Putih
1 
Bawang Kecil
1  sudu kecil
Paprika
1  sudu kecil
Oregano
1.5  cawan
Beras Basmathi
500  ml
Air
0.5  cawan
Sos Tomato MAGGI®
2  sudu besar
Stok Ayam Pekat MAGGI®
1  cawan
Kacang
1 
Lada Benggala Merah

Tip dan petua

5 petua & tip terbaik kami untuk saiz bahagian yang disesuaikan.

Eksport bahan

Pilih dari senarai bahan bahan

Salinan
Bahan kini terdapat di papan keratan anda
.

Nilai pemakanan

Tenaga
331.19 kcal
Protein
17.62 g
Karbohidrat
47.95 g
Lemak
7.3 g
Maklumat setiap hidangan
Jom Masak

Langkah Penyediaan

61 Minit
Langkah 1
5 Min
Goreng udang dalam minyak zaitun untuk memberikan rasa udang dalam minyak. Ketepikan udang.
Langkah 2
3 Min
Seterusnya, tumis bawang putih, bawang dan lada merah sehingga wangi dalam minyak gorengan udang tadi.
Langkah 3
12 Min
Masukkan paprika, oregano dan sos tomato. Kacau sos tomato, kemudian masukkan beras dan kacau sebati bahan-bahan tersebut dalam kuali. Kacau selama beberapa minit supaya ia dapat menyerap setiap rasa.
Langkah 4
25 Min
Cairkan stok ayam dengan air dan tuangkan ke dalam kuali. Letakkan tutup di atas dan masak selama 25 minit.
Langkah 5
15 Min
Masukkan serta kacau makanan laut dan kacang, letakkan tudung kembali dan biarkan ia masak selama 15 minit lagi sehingga nasi masak dengan gebu.
Langkah 6
1 Min
Nikmati panas-panas!
Paella Makanan Laut

Langkah 1 daripada 6

: Udang, Minyak Zaitun

Goreng udang dalam minyak zaitun untuk memberikan rasa udang dalam minyak. Ketepikan udang.

Paella Makanan Laut

Langkah 2 daripada 6

: Bawang Putih, Bawang Kecil, Lada Benggala Merah

Seterusnya, tumis bawang putih, bawang dan lada merah sehingga wangi dalam minyak gorengan udang tadi.

Paella Makanan Laut

Langkah 3 daripada 6

: Paprika, Oregano, Sos Tomato MAGGI®, Beras Basmathi

Masukkan paprika, oregano dan sos tomato. Kacau sos tomato, kemudian masukkan beras dan kacau sebati bahan-bahan tersebut dalam kuali. Kacau selama beberapa minit supaya ia dapat menyerap setiap rasa.

Paella Makanan Laut

Langkah 4 daripada 6

: Stok Ayam Pekat MAGGI®, Air

Cairkan stok ayam dengan air dan tuangkan ke dalam kuali. Letakkan tutup di atas dan masak selama 25 minit.

Paella Makanan Laut

Langkah 5 daripada 6

: Sotong, Udang, Kacang, Lala

Masukkan serta kacau makanan laut dan kacang, letakkan tudung kembali dan biarkan ia masak selama 15 minit lagi sehingga nasi masak dengan gebu.

Paella Makanan Laut

Langkah 6 daripada 6

Nikmati panas-panas!

Resipi dalam PDF
Muat turun
Share with friends

Aktifkan video

Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini

Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!

Anda sudah menilai resipi / produk ini

Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.

Hantar
Asset 10

Komen 0

0/4000
Sila masukkan nama pengguna yang sah. Pastikan mengandungi 3-15 aksara. Aksara A hingga Z dan 0 hingga 9 dibenarkan.
Nama pengguna