Lasagna Daging Ekstravaganza
70Min
Mencabar
1 paket
Kepingan Lasagne
4 ulas
Bawang Putih
2
Bawang
300 g
Daging Cincang
2 sudu besar
Sos Cili MAGGI®
0.25 cawan
Puri Tomato
1 kiub
Kiub Pati Ayam MAGGI®
250 ml
Air
30 g
Mentega
30 g
Tepung
300 ml
Susu Skim
80 g
Keju Mozzarella Rendah Lemak
1 sudu kecil
MAGGI® CukupRasa™
1 sudu kecil
Oregano Kering
0.25 cawan
Keju Mozzarella Rendah Lemak
.
Nilai pemakanan
Tenaga
495.45 kcal
Karbohidrat
75.48 g
Protein
30.67 g
Lemak
7.16 g
Maklumat setiap hidangan
Langkah Penyediaan
70 Minit
Langkah 1
5 Min
Mula-mula, sediakan sos daging. Goreng bawang putih dan bawang sehingga wangi sebelum menambah daging cincang.
Langkah 2
10 Min
Masak daging sehingga perang dan tambah sos cili, puri tomato, kiub pati ayam dan air. Biarkan ia reneh selama kira-kira 10 minit.
Langkah 3
5 Min
Seterusnya, sediakan sos keju. Dalam kuali yang berasingan, kacau mentega ke dalam tepung sehingga menjadi sedikit coklat. Kemudian, tambah susu, mozzarella dan MAGGI® CukupRasa ™. Kacau sehingga sos menjadi pekat.
Langkah 4
5 Min
Susun kepingan lasagne dalam kuali penaik, lapiskan satu-satu dengan sos daging dan sos keju.
Langkah 5
5 Min
Ulangi langkah ini sehingga semua bahan-bahan telah digunakan dan taburkan oregano dan sedikit lagi mozzarella di atas.
Langkah 6
40 Min
Bakar dalam ketuhar selama 35-40 minit pada suhu 180 ℃. Biarkan ia sejuk sebelum dipotong.
Komen 0