Masak Tumis Gamat, Perut Ikan, dan Kerang Pasifik dengan Bok Choy
(0)
58Min
Sederhana
Kombinasi kekayaan berganda gandingan Sos Tiram MAGGI® dan bahan-bahan segar. Masak hari ini!
Bahan-bahan
6
hidangan
Hidangan ini telah dioptimumkan untuk 6 hidangan. Kuantiti dan masa mungkin perlu dipelbagaikan. Di sini anda boleh mendapatkan lebih banyak maklumat mengenai ukuran bahagian yang disesuaikan:
Panaskan minyak di dalam kuali dan tumis halia sehingga naik bau. Masukkan gamat, perut ikan, dan cendawan. Kacau rata selama 1 minit, masukkan campuran Sos Tiram MAGGI®, Stok Ayam Pekat MAGGI® dan kicap pekat. Kemudian, tuang air dan biarkan mendidih.
Langkah 2
45 Min
Renehkan di atas api kecil selama 30-35 minit sehingga gamat dan perut ikan lembut. Masukkan kerang Pasifik dan renehkan selama 4-5 minit. Tambah bancuhan tepung jagung dan kacau sehingga rata. Tutupkan api.
Langkah 3
1 Min
Kemudian, celur bok choy di dalam air mendidih yang telah dituang beberapa titik minyak masak selama 10-15 saat, sehingga kelihatan layu. Toskan dan susun bok choy di atas pinggan dengan susunan bulatan.
Langkah 4
1 Min
Akhir sekali, sendukkan gamat, perut ikan, kerang Pasifik dan cendawan di tengah bulatan terbentuk.
Langkah 5
1 Min
Nikmati hidangan ketika masih panas.
Langkah 1
daripada
5
:
Minyak Masak, Halia, Cendawan Shiitake kering, Gamat, Perut Ikan Segera (yang telah siap digoreng), Sos Tiram MAGGI®, Minyak Bijan, Stok Ayam Pekat MAGGI®, Kicap Pekat
Panaskan minyak di dalam kuali dan tumis halia sehingga naik bau. Masukkan gamat, perut ikan, dan cendawan. Kacau rata selama 1 minit, masukkan campuran Sos Tiram MAGGI®, Stok Ayam Pekat MAGGI® dan kicap pekat. Kemudian, tuang air dan biarkan mendidih.
Langkah 2
daripada
5
:
Kerang Pasifik (dalam tin), Tepung Jagung, Air
Renehkan di atas api kecil selama 30-35 minit sehingga gamat dan perut ikan lembut. Masukkan kerang Pasifik dan renehkan selama 4-5 minit. Tambah bancuhan tepung jagung dan kacau sehingga rata. Tutupkan api.
Langkah 3
daripada
5
:
Bok Choy
Kemudian, celur bok choy di dalam air mendidih yang telah dituang beberapa titik minyak masak selama 10-15 saat, sehingga kelihatan layu. Toskan dan susun bok choy di atas pinggan dengan susunan bulatan.
Langkah 4
daripada
5
Akhir sekali, sendukkan gamat, perut ikan, kerang Pasifik dan cendawan di tengah bulatan terbentuk.
Langkah 5
daripada
5
Nikmati hidangan ketika masih panas.
Resipi dalam PDF
Share with friends
Aktifkan video
Anda telah mengklik pautan pihak ketiga dan akan meninggalkan laman web maggi.ng. Perhatikan bahawa kami tidak mempunyai kawalan terhadap platform pihak ketiga tersebut dan tidak menyokong atau menerima tanggungjawab untuk mereka, termasuk kandungan, ketepatan atau fungsinya. Oleh itu, interaksi anda dengan platform terpaut ini adalah risiko anda sendiri. Kami tidak menerima tanggungjawab atau tanggungjawab untuk platform pihak ketiga tersebut dan terma dan syarat mereka. Baca lebih lanjut dalam Syarat Penggunaan kami di sini
Thank you for your rating!
Kami menantikan ulasan anda!
Anda sudah menilai resipi / produk ini
Klik pada bilangan bintang yang ingin anda berikan: semakin tinggi bilangannya, semakin baik penilaiannya.
Komen 0