headline-2-bm

section-gift-bmheadline-1-bm

Hidangkan kemeriahan pada musim perayaan ini!

Kembalikan kemeriahan dan tradisi menggamit selera dengan resipi lazat Tahun Baru Cina MAGGI®

section-derma-bm

Kemeriahan Dikongsi Bersama

Sempena Tahun Baru Cina ini, marilah kita memeriahkan lagi dan berikan kegembiraan bersama golongan yang memerlukan. Setiap nombor siri peraduan, 10 sen akan disumbangkan ke Rumah Warga Emas untuk membantu menaik taraf kediaman tersebut. Hulurkan tangan, kongsikan kegembiraan agar mereka turut merasa bahagia dan selesa bersama.

cny section bg

Meriah Bersama, Sentiasa

Mary-Thomas

Pusat Jagaan Wargamas Air Tenang

Mary Thomas, 75, mempunyai personaliti yang ceria dan sering membawa kegembiraan kepada orang sekeliling dengan hilai tawanya. Dahulunya, dia sering melawat Pusat Jagaan Wargamas Air Tenang untuk menemani dan makan bersama penghuni-penghuni di sana. Mary juga sering menghulurkan bantuan kepada mereka yang memerlukan dan membawa kegembiraan dalam usia emas mereka. Malangnya, Mary disahkan menghidap dementia dan akhirnya keluarga Mary membuat keputusan untuk menghantarnya ke Pusat Jagaan Wargamas Air Tenang kerana dia memerlukan penjagaan yang rapi dan pengawasan sepanjang masa.

Dengan daya ingatannya yang semakin merosot dan banjir kilat yang melanda Pusat Jagaan Wargamas Air Tenang pada Disember tahun lalu, ia bukanlah satu peralihan yang mudah bagi Mary untuk menyesuaikan dirinya di persekitaran baru. Bagaimanapun, keluarga Mary sedia membantu dan sering melawat Mary untuk memberikan sokongan emosi kepadanya, terutama ketika musim perayaan seperti Tahun Baru Cina. Mereka akan membawa makanan kegemaran Mary untuk dinikmati bersama penghuni-penghuni yang lain, dalam usaha untuk mengembalikan kenangan manis buat Mary. Keluarga Mary turut berkongsi bahawa tempat kegemaran Mary di rumah adalah di dapur dan MAGGI® adalah ramuan rahsianya untuk mencuba pelbagai resipi yang menarik.

 

RumahCharis

RumahCharis – Home For The Aged

Dorcas, 92, dan anak lelakinya yang kurang upaya Pang Kiew, 71, adalah antara penghuni Rumah Charis di Taman Sri Muda. Ikatan kasih sayang Dorcas dan Pang Kiew telah membawa kegembiraan dan tenaga positif kepada penghuni-penghuni lain serta memberi inspirasi kepada kakitangan di Rumah Charis dan juga para pelawat. Dia mengajar mereka tentang kepentingan rumah tangga, keluarga, kesabaran dan nilai kasih sayang.

Walaupun keadaan fizikalnya tidak sekuat dahulu, namun Dorcas tetap menjaga Pang Kiew dan penghuni-penghuni lain di Rumah Charis. Dia berasa gembira kerana dapat membantu pengurus di situ memasak untuk 12 'anak-anak’ lain yang tinggal di Rumah Charis. Apabila ditanya tentang kenangan memasaknya, Dorcas berkongsi bahawa mi MAGGI® merupakan menu kegemaran mereka berdua kerana ia mudah disediakan dah sudah tentu lazat Dorcas akan sentiasa menambah daging serta sayur-sayuran untuk memastikan hidangan tersebut seimbang dan disukai oleh anaknya.